RSMH Näckrosen - Hisingen/Göteborg

RSMH- Näckrosen

För aktiviteter och öppethållande se under fliken aktiviteter.

RSMH- Riksförbundet för social och mental hälsa, är en förening för människor med egen erfarenhet av psykisk ohälsa, men också för närstående och andra som har intresse av RSMH:s arbete.

RSMH-Näckrosen är en av cirka 130 lokalföreningar. Vi håller till på Aktivitetshus Hisingen på Bjurslätts Torg 1,Göteborg, där vi funnits sedan vi bildades 1998.

Föreningen är medlemsstyrd. Det är alltså i första hand medlemmarnas önskemål om aktiviteter och dylikt som avgör vad vi ska ägna oss åt. Vi ser gärna att medlemmarna själva driver olika idéer och aktiviteter.

Vår människosyn utgår ifrån alla människors lika värde.

 

VAD GÖR VI?
RSMH-Näckrosen arbetar utifrån två grundpelare:

-       Kamratstödjande verksamhet

-       Intressepolitik  

Kamratstöd handlar om att bryta isolering, skaffa nya vänner och vända passivitet till aktivitet oavsett om det sker i ett enkelt samtal, i föreningens olika aktiviteter och resor/utflykter eller genom olika nätverk. Vi samarbetar med bostöd över hela Hisingen och vi stöttar våra medlemmar i kontakter med olika myndigheter etc.

 
Intressepolitik handlar om att påverka politiker, vårdgivare och myndigheter så att människor med psykisk ohälsa får inflytande och makt över sitt eget liv. Detta görs genom att någon representant deltar vid olika kongresser och konferenser, sitter med i brukarråd, brukarrevisioner samt psykiatrinätverket NSPHiG.

 
 
 
 Läs mer om RSMH:s riksförbund  här.
 
 
 
 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

yll | Svar 28.03.2016 10.27

Luo www.uggsoutlet.com.co Zhen www.thenorthface.com.de from www.ugg-boots.ca school, www.truereligion-outlet.us.org we www.chiflatiron.net.co walked www.insanit

Hannes Q | Svar 14.03.2016 22.07

Hej, Näckrosen! Jan K hos oss tipsade mig om er sida. Jättefin, och jättekul att ni har en egen hemsida. (Vår ligger ju tyvärr i träda f.n.) /Hannes Q

anneli.rsmhbt1@hotmail.com | Svar 16.03.2015 21.06

Hej Trevligt att du hörde av dig. Vi vill gärna hälsa på er. Anneli och Bettan.

Mats Skånberg Rfhl Gbg | Svar 23.02.2015 14.01

Tjena Anneli och Bettan Mats från rfhl tack för en trevlig lunch och samtal i fredags som vi hade under utbildn på NSPH. Vilken fin hemsida ni har.

Mats Skånberg Rfhl Gbg | Svar 23.02.2015 14.01

Tjena Anneli och Bettan Mats från rfhl tack för en trevlig lunch och samtal i fredags som vi hade under utbildn på NSPH. Vilken fin hemsida ni har.

Zara Elfvelin | Svar 30.09.2014 22.43

Riktigt snygg hemsida nu. Gillar intressepolitiksidan skarpt och fotoalbumet är betydligt roligare att bläddra igenom nu än det tidigare var! Stor tumme upp =)

Ingrid Lindblad | Svar 20.08.2014 00.22

Har bloggat om besöket idag.
http://www3.centerpartiet.se/person/IngridLindblad/Dates/2014/8/Verksamhet-for-kropp-och-sjal/

Ingrid Lindblad | Svar 19.08.2014 23.29

Tack för ett intressant och givande besök idag. Jag bär med mig goda möten och en fin, generös stämning./ Ingrid Lindblad Centerpartiet

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

18.09 | 10:51

Föreningen Näckrosen är en mycket bra förening som vill anordna mer aktiviteter som att gå ut och äta tillsmmans, vi ska fira ett 50-års jubeleum,m.m.

...
18.01 | 14:47

Hej! Kontakta NSPHiG för mer info och material, ev också via RSMH-Riks. Med vänlig hälsning Näckrosen

...
16.01 | 10:13

Hej! Jag skulle vilja köpa en bok som ni säljer via er hemsida, Alphonce E. Ta tillbaka makten över ditt liv. Jag lyckas inte med att få till en beställning!

...
28.03 | 10:27

Luo www.uggsoutlet.com.co Zhen www.thenorthface.com.de from www.ugg-boots.ca school, www.truereligion-outlet.us.org we www.chiflatiron.net.co walked www.insanit

...
Du gillar den här sidan